DEUS EX MACHINA featured in Voria.gr

By admin

January 17th, 2022

scientific discovery platform

What does AI, biology and data have in common? The answer is DEUS EX MACHINA!

Voria.gr and journalist Maria Mathiopoulou run a feature on our founder, Dr. Ilias Tagkopoulos, our AI platform and our brief but eventful journey as a Greek AI startup in Biotech. An excerpt from the article (in Greek) is shown below.

Το 2017 ο Ηλίας Ταγκόπουλος, που δεν ξέχασε ποτέ τη χώρα του, αποφάσισε να δημιουργήσει την DEUS EX MACHINA στην Ελλάδα, με τα πρώτα γραφεία της να ανοίγουν στην Αθήνα και έναν χρόνο αργότερα στη Θεσσαλονίκη, που είναι σήμερα και τα κεντρικά της. Η εταιρεία έχει ολοκληρώσει πάνω από 50 πρότζεκτ σε Ευρώπη και ΗΠΑ, που αφορούσαν από τον αγροτικό κλάδο και τον τομέα των τροφίμων μέχρι τις χρηματοοικονομικές προβλέψεις και τη βελτιστοποίηση της παραγωγής και πλέον εστιάζει στα biodata και τα genome, αναπτύσσοντας μια πλατφόρμα καινοτομίας με την τεχνητή νοημοσύνη στο κέντρο της.

«Αυτό που κάνει η DEUS EX MACHINA είναι να ξεκλειδώνει νέους ορίζοντες για την καινοτομία γύρω από το life science. Δίνουμε τη δύναμη στους χρήστες μας να αντλήσουν στοιχεία από τεράστιες βάσεις δεδομένων, για να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις, εφαρμογές και προϊόντα» λέει ο Ανέστης Τάσκος.

For the full article please visit voria.gr

Big thank you to Maria Mathiopoulou and voria.gr!